Пламен Узунов: На границата с Турция няма напрежение

15:22, 15 мар 17 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На границата с Турция няма напрежение. Това заяви пред журналисти служебният вътрешен министър Пламен Узунов, съобщи БГНЕС.

„Това, което установяваме е, че на границата с Турция няма напрежение. А до колко са реални изказванията на турската страна не мога да коментирам. Но, на този етап няма нищо притеснително. Следим ежедневно оперативната обстановка и нямаме данни, които да са притеснителни”, заяви Узунов.

Относно верижната катастрофа, причинена от пожарникар в София, Узунов заяви, че е разпоредил дисциплинарна проверка спрямо служителя, веднага след като му бил докладван сигналът. „Не е уволнен. Нарушението, което е извършил, обаче предвижда уволнение. За мен е абсолютно недопустимо подобно поведение. Грози го да си изгуби работата. Служителите на МВР са длъжни не само да спазват закона, но да дават и личен пример”, каза Пламен Узунов.

[[{"fid":"70081","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"alt":"Узунов: На границата с Турция няма напрежение","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

Преди това вътрешният министър откри международната специализирана изложба SECURITY EXPO 2017в Интер Експо Център, която ще се проведе от 15 – 18 март 2017 г. Узунов заяви, че МВР е традиционен партньор и участник в изложението. Тази година МВР е представено от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, както и от Дирекция „Комуникационни и информационни системи”.

Според министъра на вътрешните работа, безопасността на обществото, корпоративната и лична сигурност през последните години се превърнаха в едни от най-важните проблеми в национален и световен мащаб. „Международният тероризъм и организираната престъпност генерират нови предизвикателства пред правителствата и гражданите в сферата на системата за сигурност.

Той оцени високо изложението и посочи, че то се явява свързваща трибуна за всички в тази сфера. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама