РЗИ Сливен: Няма промяна на нормативната уредба, касаеща медицинската експертиза

15:58, 15 мар 17 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка със струпване на голям брой хора пред Регионалната картотека на медицинските експертизи (РКМЕ) за получаване на гриф „Влязло в сила” на Експертни решения, издадени от ТЕЛК/НЕЛК, Регионална здравна инспекция-Сливен информира, че няма промяна на нормативната уредба, касаеща медицинската експертиза.

Съгласно Закона за здравето, експертизата на вида и степента на увреждане, степента на трайно намалената работоспособност и професионалните болести се извършва от ТЕЛК и НЕЛК.

Считано от 4 Май 2010г., експертите на РКМЕ към Регионална здравна инспекция-Сливен представят по служебен път на Регионална дирекция за социално подпомагане-Сливен всички експертни решения, издадени от ТЕЛК и НЕЛК, постъпили в Регионална здравна инспекция-Сливен, както и съобщения за обжалваните експертни решения.

От страна на Регионална здравна инспекция-Сливен е предложено предоставянето на информацията между двете администрации да се извършва по електронен път. 

От РЗИ напомнят, че съгласно действащите нормативни разпореждания от Административно процесуалния кодекс, административните органи не могат да изискват предоставяне на информация или документи, които са налични при тях или при друг орган, а ги осигуряват служебно за нуждите на съответното производство.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама