Манчестър Юнайтед отстрани Ростов след измъчена победа на "Олд Трафорд"

00:08, 17 мар 17 / Спорт 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за ¼-финалите на Лига Европа, след като победи Ростов с 1:0 в реванша на „Олд Трафорд“ и отстрани съперника си с общ резултат 2:1, предаде БГНЕС.

Мениджърът на „червените дяволи“ Жозе Моуриньо заложи на всичко най-добро, с което разполагаше, за двубоя с руснаците, но домакините не се представиха на нужното ниво и трудно стигнаха до успеха. През първата част английският тим доминираше, но трудно стигаше до чисти голови положения. Малко след почивката Пол Погба напусна принудително терена, а след това същото стори и Дейли Блинд, докато Ростов успя да отговори на натиска и създаде две опасни положения, но Серхио Ромеро се намеси удачно.

Юнайтед все пак стигна до ценния гол в 70-та минута, когато Хенрих Мхитарян, Златан Ибрахимович и Хуан Мата разиграха отлично при една контраатака, завършена от испанеца след асистенция на Ибрахимович. Руснаците опитаха да отговорят, но Ромеро отрази удара с глава на резервата Александър Бухаров и в крайна сметка „червените дяволи“ продължиха напред.

За ¼-финалите се класираха още отборите на Бешикташ, Селта, Генк, Аякс, Андерлехт, Шалке, и Лион. Жребият за следващата фаза ще се тегли утре от 14:00 часа българско време в Нион

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама