Адвокати спъват дело в Добрич за кражба на водопроводни тръби за над 77 млн. лева

12:18, 17 мар 17 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Неявяване на адвокати наложи отлагане на делото за крупна кражба от тръбопровода за водоснабдяване на Добрич от терасите на река Дунав, съобщиха от Окръжния съд.

Причината е неявяване на двамата защитници на единия от подсъдимите, на които съдът наложи глоби от по 750 лева. Магистратите разпоредиха за следващото заседание, което е насрочено за 27 април, да се назначи резервен защитник на подсъдимия, независимо че той вече има двама упълномощени адвокати.

Подсъдими по делото са Радко Г. от Силистра, като извършител,  Стефан К. от София, като подбудител и помагач и Красимир Ц. от София, като помагач.  Тримата са  обвинени в това, че са отнели от владението на ВиК - Добрич близо 30 км тръби на стойност над 77 млн. лева, като кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Според обвинението изкопаването и демонтирането на тръбите е извършено на територията на областите Добрич и Силистра в периода от ноември 2011г. до март 2012 година, при условията на продължавано престъпление. В обвинителния акт се посочва, че тримата подсъдими в съучастие помежду си, чрез посредственото извършителство на други 4 лица, чрез използване на технически средства и моторни превозни средства, отнели тръбите, които не били под постоянен надзор.

Делото по обвинение за кражбата на тръби от водонапорния тръбопровод започна в началото на 2015 година. По него е приет за съвместно разглеждане граждански иск от ВиК - Добрич,  разпитани са над 95 свидетели и са изслушани 8 вещи лица. Съдебното следствие продължава с изслушване на веществени доказателствени средства, събрани чрез специални разузнавателни средства. Досега  аудиозаписи са слушани в 6 съдебни заседания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама