ГЕРБ и БСП се регистрираха за вота в Гецово

07:00, 30 мар 17 / Политика 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двете основни политически сили – ГЕРБ и БСП са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на разградското село Гецово, показва справка в сайта на Общинската избирателна комисия в Разград. Заявления за регистрация на партии и коалиции се приемат до края на март.

И от двете партии вече обявиха своите номинации за кметския пост.

ГЕРБ подкрепя Мария Иванова за свой кандидат. Тя е родена в Пазарджик, но е омъжена в Гецово и от 2012 година живее там. След отстраняването от длъжност на доскорошния кмет Пламен Пантилеев тя заема временно длъжността кмет.

Кандидатът на БСП е Росица Славова. В момента работи като експерт по обезщетенията в НОИ. Преди това е била служител в Бюрото по труда в Разград.

В надпреварата за кметското място ще се включи и Емил Гиздов, номиниран от коалиция „Обединени патриоти“. Той също не е родом от Гецово, но от 25 години живее в селото. По образование е икономист и в момента е управител на „Водоснабдяване – с. Раковски“ ООД.

В края на април имащите право на глас в Гецово ще упражнят правото си на вот в две изборни секции. Със заповед на кмета на Разград д-р Валентин Василев вече са определени местата за обявяване на предварителните избирателни списъци в селото.

До провеждането на частични избори в населеното място се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Разград прекрати предсрочно пълномощията на кмета Пламен Пантилеев заради влязла в сила осъдителна присъда. Той бе признат за виновен за управление на автомобил с 2,07 промила алкохол в кръвта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама