София е домакин на семинар за подобряване на безопасността на движението по пътищата

05:50, 30 мар 17 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подобряване на безопасността на движението по пътищата в населените места - това е темата на международен семинар, който ще се проведе днес (30 март) в София, предаде БГНЕС.

Форумът, организиран от Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата (ДОККПБДП) по предложение на Европейския съвет по безопасност на транспорта (ETSC), ще се проведе в централата на Българския червен кръст, съобщиха организаторите.

Сред участниците в семинара ще бъдат заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов, началникът на отдел „Пътна полиция“ – ГДНП комисар Бойко Рановски, началници на сектори „Пътна полиция“ от областните дирекции на МВР, експерти по пътна безопасност от Австрия и Обединеното кралство. По време на дискусиите ще бъде обсъден Пътният индекс за безопасност (PIN).

Семинарът ще започне в 10 часа в четвъртък и ще се проведе в два основни модула. В 12 часа е предвидена кръгла маса, на която ще бъдат представени приоритетите на България за подобряване на безопасността на движението по пътищата в населените места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама