Румен Радев: Бъдещият кабинет-на националната цел и националното единение

15:50, 30 мар 17 25 447 Шрифт:
Автор:

"Нека е ясно едно-по Конституция президентът провежда консултации с партиите, но той не формира коалициите. Това си е ангажимент на самите партии и нека на им влияем. Нека намерят най-доброто решение за България. Очакват ни доста предизвикателства.  За мен изборите протекоха нормално, а българите имаха възможността да изразят свободно своя глас", това каза в Пловдив президентът Румен Радев. Заедно с кмета на града Иван Тотев той откри  форум за социално предприемачество.

Според Конституцията Народното събрание трябва да бъде свикано до един месец след изборите.  "Ще го направим по-рано. Надявам се, че бъдещият кабинет ще бъде кабинет на националната цел и националното единение", заяви Радев.

"Най-вероятно ще се отиде на някакъв тип коалиция, което означава компромиси. В никакъв случай не искам да пресирам партиите, защото това ще бъдат наистина сериозни компромиси. Нека спокойно да обмислят какво означават тези компромиси и, най-важното, в никакъв случай да не взривят бъдещото управление", допълни президентът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама