По нова технология се кърпят уличните дупки в Сливен

07:45, 31 мар 17 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дейности по изкърпване на дупки по улични асфалтови настилки, образували се от тежките атмосферни условия през зимата, се извършват в Сливен. За първи път се прилага технологията "Печматик". Изкърпването е с битумни емулсии и фракция под налягане, съобщиха от общината.

Технологията представлява студено изкърпване на пътни настилки, съчетаваща няколко последователни операции – издухва, засмолява и сама смесва емулсията и фракцията, а едновременно с това я загрява и накрая я полага чрез налягане.  По нея се работи бързо и по-евтино. Към момента това е единственият начин за ремонт на улиците, тъй като асфалтовите бази в Сливен все още не са отворени.

Дейностите по изкърпване на дупките по уличните асфалтови настилки започнаха на 17 март и се очаква да приключат в рамките на 20 дни, съгласно сключен договор с фирма "Пътно поддържане".

Ремонт по уличната мрежа се прави на улиците "Янко "Сакъзов", "Стефан Стамболов", "Панайот Хитов", "Георги Данчев", "Георги С. Раковски", "Генерал Скобелев" и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама