Шефът на АЛДЕ: Европейските либерали желаят да видят ДПС в новото правителство

09:57, 31 мар 17 / Политика 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В специално обръщение към почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на ДПС Мустафа Карадайъ председателят на европейските либерали Ханс Ван Бален поздрави най-голямата либерална партия на България ДПС за постигнатите резултати. Във видеообръщение Ван Бален изрази желанието на европейските либерали да видят ДПС като участник в новото правителство на страната като обърна специално внимание на председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 година, съобщиха от Пресцентъра на ДПС.

Ханс Ван Бален даде висока оценка на ролята и мястото на Движението за права и свободи в отстояването на демократичните принципи както в Европа така и в България. Ето и тълния текст на обръщението:

„Казвам се Ханс Ван Бален и съм председател на АЛДЕ партия. Искам да поздравя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя Мустафа Карадайъ за постигнатия много добър резултат на парламентарните избори в България. За нас либералите това е важен знак, защото ДПС играе съществена роля в групата на АЛДЕ и националния парламент като проевропейска и прогресивна политическа сила. Надяваме се, че българското председателство, което започва през януари 2018г. ще бъде добро, но и партньорството с НАТО ще продължи да бъде добро. ДПС може да бъде гарант за това. Надявам се, също така, че ДПС ще бъде поканена да вземе участие в новото правителство на България, защото това ще направи страната по-стабилна и по-либерална. ”

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама