Европейски журналисти се обединяват за създаването на новинарски сайт на ЕС

01:30, 06 апр 17 / Свят 25 202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Множество европейски информационни агенции решиха да обединят сили и да създатат нов журналистически уебсайт, който да информира бързо и обективно за случващото се в ЕС, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Сред тях са френската АФП, италианската АНСА (Agenzia Nazionale Stampa Associata) и германската ДПА. След първоначалното пускане на новинарския сайт през юни тази година, към платформата ще бъдат поканени да се присъединят и други журналисти специалисти и информационни агенции от Стария континент.

По данни на АФП сайтът ще съдържа фотографии, интерактивни изображения и графики, видеа и новини на 5 езика – английски, френски, немски, италиански и испански. Целта на новата медия ще е да „информира и вдъхновява провеждането на дебати относно събитията и темите, които са неизменна част от живота на хората в Европа и по света – от екологията до влиянието на мигрантската криза върху безработицата”.

Проектът е изцяло субсидиран от Европейската комисия, но трите агенции подчертават, че съдържанието му ще остане изцяло независимо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама