Челси направи сериозна стъпка към титлата

08:38, 06 апр 17 / Спорт 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът във Висшата лига Челси направи сериозна стъпка към шампионската титла в края на сезона. В мач от междинния 31-и кръг в първенството, „сините” победиха като домакин с 2:1 състава на Манчестър Сити. И двете попадения за успеха реализира лидерът на лондончани Еден Азар, а за гостите се разписа Серхио Агуеро. Това съобщи БГНЕС.

Именно Азар откри резултата още в 10-ата минута, след като с мощен шут не остави шансове на неубедителния Вили Кабайеро. Малко по-късно домакините можеха да удвоят аванса си, но удар на Сеск Фабрегас премина над целта.

Снимка: БГНЕС

Постепенно Сити изравни играта и логично в 26-ата минута резултатът бе изравнен. Стражът на Челси Тибо Куртоа допусна груба грешка, подарявайки топката на Давид Силва. Испанецът напредна и стреля към вратата, Куртоа спаси, но коженото кълбо попадна в Агуеро, който от метър не сбърка за 1:1.

Радостта на гостите обаче трая много кратко и само осем минути по-късно те отново бяха догонващи в резултата. Халфът на „гражданите” Фернандиньо фаулира Педро в наказателното си поле и главният арбитър Майк Дийн посочи бялата точка. С изпълнението се зае Еден Азар, който обаче стреля слаби и Кабайеро спаси. За радост на белгийския национал топката отново се върна при него и този път той не сгреши за 2:1.

Снимка: БГНЕС

След почивката домакините съумяха да запазят аванса си и да се поздравят с изключително ценен успех в борбата за първото място. Със спечелените 3 точки тимът на Антонио Конте събра актив от 72 пункта, със 7 пред втория Тотнъм, който вчера постигна петата си поредна победа в първенството, надделявайки драматично с 3:1 при гостуването си на Суонзи.

Ето и още резултати от 31-ия кръг във Висшата лига:

Саутхямптън – Кристъл Палас 3:1

Хъл Сити – Мидълзбро 4:2

Арсенал – Уест Хям 3:0

Ливърпул – Борнемут 2:2. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама