Референдумът за "Младост" беше отхвърлен

14:26, 06 апр 17 25 697 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Столичният общиски съвет отхвърли предложението на инициативния комитет за референдум в "Младост". От гласувалите 52-ма съветници, 39 бяха подкрепиха позицията на водешата комисия, 10 бяха протови, а трима - възъдържали се. Припомняме, че общинските комисии обявиха рефрендума за незаконосъобразен. Малко преди гласуването от "Политическа група 5" излязоха с декларация, че няма да участват във вота. Венци Мицов от ПП "Глас Народен" заяви, че един от подписите в подписката е неговият.

"В "Младост" има проблем. Хората не искат презастрояване. Днес СОС ще отхвърли нещо подкрепепно от хиляди, затова няма да участваме в гласуването", заяви Мицов и допълни, че СОС трябва да инициира истински референдум, за който те ще работят.

По-голямата част от съветниците от различни групи се обединиха около позицията на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че дори да няма референдум, има други начини районът и цяла София да се бори срещу застрояването на зелените площи.

Йорданка Фандъкова призова кмета на "Младост" Десислава Иванчева да решава казусите в квартала един по един и й обеща подкрепа. Столичният кмет увери, че независимо какво ще решат днес съветниците, всички заедно няма да допуснат строителство в детските площадки на столицата.

"Не бих искала да се спекулира с инвестициите в района "Младост", те не са спирали и няма да спрат, районът трябва да се развива", обеща Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама