Искат оставката на лидера на СДС в Пловдив

15:32, 06 апр 17 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Членове и симпатизанти на СДС искат оставката на председателят на градската организация Никола Хаджийски. В официално писмо те настояват Хаджийски да поеме политическа отговорност за загубата на изборите в синия Пловдив и да подаде оставка.

Публикуваме пълния текст без редакторска намеса:

"Съюзът на демократичните сили, символ на демокрация в "синята столица" излетя като дим, през комина на политическото безхаберие и безотговорност на градското и областно ръководство на СДС - Пловдив. Дълго време в душите на изтерзаните седесари, ще остане болката от оглушителната загуба на току-що отминалите предсрочни парламентарни избори. Считаме, че причините за изключително лошото представяне е следствие на безотговорно, некомпетентно и разрушително управление на ръководството на СДС - Пловдив, за което носим вина и ние долуподписаните.

Приветстваме достойното поведение на г-н Божидар Лукарски и цялото национално ръководство на СДС, които подадоха оставки след трагичните резултати от изминалите парламентарни избори. Очаквано беше да последват оставки в Градското и Областно ръководство на СДС - Пловдив. До момента такива оставки няма. По тази причина заявяваме твърдо, че искаме незабавната оставка на Никола Пейчев Хаджийски, като Председател на СДС - град Пловдив и Милко Стрехин - секретар на Областната организация на СДС - Пловдив (основен виновник за създаденото напрежение в структурите на Пловдивската организация и съсипването им), поради следните причини:

1. Лошото представяне в Пловдив на изминалите парламентарни избори 2,72%, което е по-малко от резултата на новосформираните "Да България" и "Нова Република". Само 114 преференции за Никола Пейчев Хаджийски в град Пловдив, което означава, че и членовете на СДС не са гласували за своя председател, а в МИР - Силистра, където е водач на листата, Реформаторския блок има 0,92%. Това за пореден път доказа, че г-н Хаджийски, който никога не е живял и работил в Пловдив, няма корени в града ни и не е припознат от десните хора в него.

2. Трагичният резултат на изборите е в следствие на изключително лошaта работа на Никола Хаджийски като Председател на СДС - Пловдив, изразяваща се в липса на всякакви позиции по обществено важни градски проблеми, липса на партиен живот, ясни политически послания и чуваемост за различно мислещите. Системно пренебрегване и неглижиране мнението на членовете и структурите на СДС - Пловдив.

3. Системно нарушаване на Устава, чрез подмяна на легитимни членове на СДС, членове на Градското и Областно ръководство с удобни за тях хора, като по този начин, нелегитимно се е сдобил с председателския пост на СДС - град Пловдив.

4. Използване на ръководните постове в организацията само и единствено за лична полза, и за ограничен кръг приближени до тях хора.

5. Уронване престижа на градската организация, като единствения бивш депутат от 43-тото Народно събрание, регистрирал се в "Бюрото по труда" като безработен, което е недопустимо за човек претендиращ да бъде лидер на организация, чиято програма има за цел да защитава интересите на бизнеса, креативните и работещите хора в България.

Всичко това руши доверието на пловдивската общественост в градската партийна организация на СДС, в резултат на което СДС не е представен както парламентарно, така и в Общинския съвет на град Пловдив. Категорично заявяваме, че искаме незабавно оставката на Никола Пейчев Хаджийски, като Председател на СДС - град Пловдив и Милко Стрехин - секретар на Областната организация на СДС - Пловдив (основен виновник за създаденото напрежение в структурите на Пловдивската организация и съсипването им). Настояваме за незабавно организиране на Отчетно-изборни конференции, на които да се изберат нови легитимни ръководни органи".

Под писмото са се подписали Веселин Стойков - Бивш Председател на СДС - град Пловдив, Чавдар Марев - Бивш Председател на СДС - град Пловдив, Тони Симидчиева - Бивш Секретар на СДС - град Пловдив, Д-р Златко Илиев - Председател на клуб 10 - район Централен на СДС - град Пловдив,  Еню Енев - Бивш Зам. Председател на СДС - град Пловдив, Петър Попов - Бивш депутат и председател на СДС - град Пловдив, Йорданка Пенева - Бивш Председател на Район Тракия,  Марта Момина - Председател на клуб 13 - район Централен и ленове на СДС от други клубове и райони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама