САЩ подкопава усилията на Москва и Анкара в Сирия

12:25, 08 апр 17 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Външните министри на Русия и Турция - Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу се обединиха около мнението, че преговорният процес е безалтернативен път за решаване на ситуацията в Сирия, съобщи БГНЕС. Това става ясно от съобщение на ресорното ведомство в Москва след телефонен разговор между двамата министри.

„От двете страни бе подчертано, че продължаването на преговорния процес няма алтернатива и е единственият път за постигане на мир в Сирия“, се казва в изявлението.

В разговора Сергей Лавров изтъкна, че атаката на САЩ на сирийското летище близо до Хомс подкопава усилията на Москва и Анкара за решаване на кризата.

Той каза още, че подобна проява на агресия е недопустима и може още повече да усложни и без това вече напрегнатата ситуация.

Двамата колеги подчертаха важността на едно обективно, безпристрастно разследване на всички обстоятелства около трагичните събития в Хан Шейхун, както и на предишни случаи на използване на химическо оръжие от страна на бойци от терористичните организации.

Късно в четвъртък САЩ изстреляха 59 ракети „Томахоук“ по военно летище на сирийската армия в провинция Хомс. Ударът идва в отговор на химическата атака срещу провинция Идлиб, за която Западът твърди, че е дело на властта в Дамаск. Вашингтон избра тъкмо този обект, тъй като смята, че от това летище е започнала химическата атака. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама