Хасан Рухани: Терористите празнуват нападението в Сирия

13:34, 08 апр 17 / Свят 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иранският президент Хасан Рухани заяви, че "терористите" ръкопляскат на американския му колега Доналд Тръмп за нападението в Сирия, предаде БГНЕС.

„Този човек в Белия дом каза, че иска да се бори с тероризма, но днес всички терористи в Сирия празнуват атаката на САЩ“, каза той в изявление по държавната телевизия.

„Защо беше атакувана сирийската армия, която е във война с екстремистите? При какви закони бяха започнати въздушните атаки в тази независима държава?“, пита държавният глава.

Иран и Русия са най-близките съюзници на сирийския президент Башар Асад.

Те му предоставиха военна подкрепа не само срещу джихадистите от „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“, но и срещу опозиционните бунтовници, също считани за терористи.

И двете правителства са защитаваха Дамаск срещу западните обвинения за нападението с химическо оръжие в Хан Шейхун, при което загинаха десетки цивилни.

"Според Организацията на обединените нации, сирийското правителство не притежава химически оръжия", каза Хасан Рухани.

Късно в четвъртък САЩ изстреляха 59 ракети „Томахоук“ по военно летище на сирийската армия в провинция Хомс. Ударът идва в отговор на химическата атака срещу провинция Идлиб, за която Западът твърди, че е дело на властта в Дамаск. Вашингтон избра тъкмо този обект, тъй като смята, че от това летище е започнала химическата атака. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама