Старозагорско училище стана домакин на национална олимпиада

10:32, 12 апр 17 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ в Стара Загора бе домакин на Националната олимпиада по български език и литература за ученици от 7-ми клас, която се проведе вчера, съобщи директорката Милена Желязкова.

Официалното откриване бе в Регионална библиотека "Захарий Княжески", където всички учители и 30-те ученици-участници от цялата страна гледаха документалния филм „Спомен за моите деца“ и бяха поздравени от ученици от Второ основно училище. 

Националната олимпиада по български език и литература се провежда със съдействието на Регионалното управление на образованието в Стара Загора. Красимира Александрова, главен експерт в Министерство на образованието пожела на откриването  на всички участници успех и достойно представяне в това престижно състезание.

„Гордост за нашето училище е участието в олимпиадата на седмокласничката Сара Иванова с преподавател Маргарита Банова, която е и автор и на програмата по откриването на олимпиадата. А Сара Иванова е дете с многостранни таланти. През миналата година тя зае второ място в Националния ученически конкурс по инфационни технологии в Благоевград”, обясни Желязкова.

Следващата седмица, на 22 април  славейковци посрещат 330 ученици от цялата страна на спартакиада, посветена на годишнините на училището и на патрона му.

Спортната проява, която ще се проведе в Парк „Артилерийски“,  е част от програмата за отбелязване на годишнините, която се провежда със съдействието на Община Стара Загора и е под патронажа на кмета Живко Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама