Монтират нови паник-бутони в колите на „Триумф Такси“

12:29, 12 апр 17 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненската компания „Триумф Такси“, чийто шофьор Васил Ашиков бе убит и ограбен преди дни по време на работа, ще монтира в колите си нови паник-бутони. Решението за незабавно оборудване с нови системи за безопасност е взето часове след бруталното престъпление, съобщиха от компанията.

Няколко варианта на защитните устройства вече са в процес на техническо изпитване. Първите устройства вече се тестват. Те ще бъдат монтирани преди началото на активния туристически сезон и ще са разположени на места, достъпни и видими само за водачите. Натискането им ще известява едновременно СОД, централата на „Триумф Такси“ и околните автомобили, тъй като ще активира и фаровете, аварийните светлини на автомобилите, както и алармените им системи.

Идеята е шофьорите да се чувстват в безопасност, а при форсмажорна ситуация и околните да разбират – от активираните светлини и аларма, че в автомобила се случва нещо извънредно и някой се нуждае от помощ, обясни собственикът на компанията Антраник Шакариян.

Новите устройства ще бъдат монтирани във всичките над 600 автомобила на компанията, а поставянето им ще бъде поставяно като условие и пред всеки нов кандидат-водач, обясни Шакариян.

Автомобилите на „Триумф Такси“ и в момента разполагат с паник-бутони, но те са инсталирани на устройствата за приемане на поръчки и са видими в пътническата част на автомобила.

Тялото на 61-годишния Васил Ашиков бе открито безжизнено в таксито, което карал, в нощта срещу понеделник, край варненското с. Каменар. От военнослужещи в близкото поделение на ВМС са задържани 26-годишният Козмес Джарони, който е от смесен брак и живее в Дългопол, и 23-годишна жена с адресна регистрация в Св. Влас. Прокуратурата ще поиска от съда да им бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама