Иво Ангелов: Вървим уверено напред, за да вземем медали от Европейското

13:43, 12 апр 17 / Спорт 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Щастлив съм, че получих пояса. Това е цел за всеки български боец", заяви носителят на златния пояс "Дан Колов" Борислав Новачков, предаде БГНЕС. Днес бе проведен брифинг по случай завършилото 55-то издание на международния турнир по бокс "Дан Колов - Никола Петров" в град Русе.

"Първата ми среща беше най-трудна за мен. След Олимпиадата в Рио бях почивка седем месеца и не можах да стартирам както трябва. След това набрах скорост и успях да спечеля", коментира представянето си борецът при 65-килограмовите в свободен стил.

Получилият за първи път престижното признание сподели и какви са целите му за сезона. "След голяма победа съм още по-мотивиран. Тренирам по-здраво и влагам повече от себе си. Това бе добро начало за годината. Това е добра подготовка за Европейското, както и за главната ми цел - Световното във Франция".

"На самото състезание имаше много голяма конкуренция. Казаха, че за първи път конкуренцията в класическия, свободния стил, както и при жените е била толкова голяма. Бяхме много добре подготвени, което си пролича и на тепиха", съобщи носителят на пояса "Никола Петров" Иво Ангелов.

"Щастлив съм, че дадоха пояса на мен. Даниел Александров, който стана шампион също го заслужаваше. За мен също беше най-трудно в първата ми схватка с представителя от Южна Корея. Азиатският стил на борба не ми допада особено.

Спечелилият за втори път пояса "Никола Петров" за най-добър български борец в класическия стил заяви очакванията си за предстоящото Европейско първенство. "Предстои ни подготовка за Европейското първенство, което ще се проведе от 2-7 май в Нови Сад, Сърбия. Искрено се надявам да сме здрави всички и да се завърнем с колкото се може повече медали. Ще тренираме здраво, вървим уверено напред, за да вземем медали".

"Много силен турнир и мисля, че всички направихме добри схватки", каза Мими Христова. Тя спечели купата за най-добра състезателка получи Мими Христова, след като стана първа в кат. до 60.

"Най-трудно ми беше на финала, защото състезателката от Швеция не е случайна. Тя е европейска шампионка и е доста силен противник, докато другите състезателки са млади и тепърва навлизат в тази категория.

"Аз се качих от 58 килограма на 60, като смятам, че този турнир бе добър старт за мен. Сверихме часовника си за Европейското, но там не трябва да подценяваме никой, защото всеки ще се бори по различен начин", добави Христова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама