Концерти и безплатни музеи по повод празника на Плевен

07:34, 05 май 17 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Богата и разнообразна програма организира  община Плевен по повод празника на града – 15 май. Изявите започват още на 8 май с концерт на дуо „Концертанте - 20” от 18.30 часа в Арт центъра в Градската градина.

Вокален ансамбъл „Абигея” и DJ Иван Шопов ще изнесат концерт на 10 май на сцената на Водната каскада. На следващия ден, 11 май, концертите са два – децата от детска градина „Снежанка” ще се изявят от 17.00 часа пред "Панорамата", а от 21.00 часа на сцената на Водната каскада ще пее Владимир Ампов – Графа.

 Почитателите на класическата музика могат да слушат концерта на Плевенска филхармония и ОХ „Гена Димитрова” на 12 май от 20.30 часа на площад „Възраждане”. Солисти ще са Григорий Полищук, Константин Янков и Любомир Дяковски.

Традиционната инициатива „Нощ в музеите и галериите” ще се проведе безплатно на 13 май. На нея плевенчани и гости на града ще могат да посетят безплатно експозициите в художествените галерии „Илия Бешков” и „Колекция Светлин Русев”и на Регионалния исторически музей и "Панорамата". Същата вечер от 21.00 часа на сцената на Водната каскада ще гостува Хилда Казасян.

Любителите на фолклора ще се забавляват на 14 май от 20.30 часа, когато на площад „Възраждане” съвместно ще се представят Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” и Народният ансамбъл от Пазарджик.

 Празничният ритуал на 15 май е с начален час 11.00 на площад „Възраждане”, след което концерт ще изнесе общинският хор „Гена Димитрова”. В същия ден в 14.00 часа в Регионална библиотека „Христо Смирненски” ще бъде открита изложба „Печатници и книги в Плевен до 1947 г.”.

Вечерта програмата продължава с два концерта на площад „Възраждане” – от 20.30 часа ще пее Тони Димитрова, след нея на сцената в 21.30 часа ще се качат рокаджиите от група „Сигнал”. Вечерта ще завърши с празнична заря.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама