Няма да секат дърветата по Графа

09:15, 05 май 17 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работният инвестиционен проект за изграждане, възстановяване и обновяване на публичните пространства на спечелилата конкурса „А.Д.А. – Архитектурно дизайнерска агенция“ за Зона 2 на централната градска част на столицата, която включва ул. „Граф Игнатиев“ и площадите „Славейков“ и „Гарибалди“ не предвижда премахване на дървета. Не само, че ще бъде запазена съществуващата дървесна растителност – 303 дървета, но те ще бъдат увеличени на 463.

Снимка: Topnovini.bg

По своя преценка фирмата е направила оценка на растителността и резултатите са записани в документите. Предложението, което касае оценката на дърветата обаче ще бъде извадено от документацията на обявената обществена поръчка за избор на изпълнител. Това е отбелязано и от дирекция „Зелена система“ в протокол от експертен съвет, проведен още през есента на 2015 г- - 29 септември. Експертите на „Зелена система“ правят ежегодно проверка на състоянието на всички дървета в София и мерки за изсичане се предприемат само в случай, че те са опасни за живота на хората и не могат да бъдат спасени.

Предвижда се подмяна на подземната инфраструктура, настилките и релсовия път на ул. „Граф Игнатиев“. Популярният сред столичани книжен пазар на площад „Славейков“ по време на ремонтните действия ще бъде преместен в градинката срещу хотел „Рила“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама