Екатерина Захариева: Не съм била дипломат, но може би това е добре

09:57, 05 май 17 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Имам много какво да уча във външната политика, не съм била дипломат, но може би това е добре. Доста често е важен погледът отвън. Правосъдната реформа е и силен външнополитически въпрос. Това съобщиха от БГНЕС.

Това написа вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева на фейсбук профила си.

„Приех Министерството на външните работи от Ради Найденов. С него се познаваме от години. Радвам се, че поемам поста точно от Ради. Винаги сме били съмишленици. Около 4 години като началник на Кабинета на президента дейността ми беше свързана с външната политика и се оказа, че познавам повече от половината хора тук. Без екип човек е нищо, разчитам на уменията и опита на хората в министерството. За мен е важно и тяхното желание България да бъде добре представена в международната политика“, заявява Захариева.

И в програмата на това правителство основните приоритети са тези, които редица министри са следвали. Времената са трудни. По време на председателството ще се водят преговорите за Брекзит. Изобщо не е вярно, че България няма силен глас в Европейския съюз“, категорична е дипломат номер едно, която положи клетва вчера.

Страната ни трябва да е фактор и в нашия регион. Не е лесно, виждате какво се случва в съседни държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама