Роми върнаха изгубен телефон на стойност 1500 лв.

12:14, 05 май 17 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Семейство роми намери изгубен Iphone 6S и го върна на собственичката му. Историята, колкото и невероятно да звучи, е истинска се е разиграва вчера, 4-ти май в шуменския квартал Добруджа. Това изпрати на пощата ни нашата читателка Силвия Терзева.

Докато играели на детската площадка на бул. Мадара, 30 годишната Мирослава Славева дала за малко мобилния си телефон на своята малка дъщеричка. В последствие детето оставило айфона на една от пейките. Жената усетила липсата на телефона едва когато се прибрали вкъщи. Направила опит да позвъни, при което й вдигнал мъжки глас, който обясняснил, че е намерил апарата.

Двамата се уговорили да се видят, за да бъде върната изгубената вещ. При срещата Мирослава Славева с учудване разбрала, че хората са от ромски произход.

„Свикнали сме хората от този етнос да бъдат обвинявани в кражби, но в случая точно тези добри шуменци опровергаха твърденията, връщайки ми телефона. Освен това винаги, когато аз намирам вещи ги връщам, така че смятам, че добрините се възнаграждават", споделя развълнуваната жена.

Примерът, който семейството дава, е добър повод да се замислим колко от нас биха върнали толкова скъпа намерена вещ, каза нашата читателка в писмото си до нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама