Групово извозват пациенти от селата до Медицинския център в Тервел

13:21, 05 май 17 25 852 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отчет на“ Медицински център-Тервел“ ЕООД за 2016 г. е приет на последното заседание на Общинския съвет в добруджанския град.

Заместник-кметът Дияна Илиева поясни, че центърът в Тервел е създаден като работещо звено, което остави в историята агонизиращата, затрупана с дългове и изпразнена от пациенти и лекари общинска болница и даде нов живот на малкото работещи звена в тази болница - лаборатория и физиотерапия. Чрез общински проект бе обновена сградата. Концентрираха се всички лекарски кабинети в един корпус. Осигуриха се отопление и добри условия за всички пациенти – както при лекарите - специалисти в центъра, така и при личните лекари. Прегледите се извършват с ново медицинско оборудване и от доказани в област Добрич лекари-специалисти по всички основни специалности. Илиева подчерта, че към момента центърът предлага прегледи и услуги от кардиолог, невролог, ендокринолог, гинеколог, лекар УНГ, психиатър.

Добре работи сектор „Физиотерапия”, в който лекар е тервелчанката д-р Павлина Бахлова. В центъра има и хирург – д-р Вълчанов, който също е тервелчанин.

Клиничната лаборатория също разполага с лекар-консултант и работи с много широка гама изследвания, като по-специфичните от тях се изпълняват от варненската болница „Света Марина“, като при това за пациентите не се налага да пътуват до Варна.

Линейката на центъра се ползва за прегледи на групи от възрастни хора по селата. Превозват се лекари и апаратура. Работи се и чрез групово извозване на пациенти от селата до медицинския център. Този процес се координира с кметовете на населените места.

В момента медицинският център изпълнява дейности в обхвата на т.нар. трудова медицина за служителите на Община Тервел. 200 души от общинска администрация и звена към нея преминават на щателен преглед с ехограф на вътрешни органи, прави им се кардиограма с разчитане и им се измерва кръвно налягане. Ежедневно през тази процедура преминават по 5 общински служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама