Засилено полицейско присъствие ще има в Търговище заради предстоящия панаир

15:17, 05 май 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почти целия състав на Районното управление в Търговище е ангажиран с охраната на предстоящия пролетен панаир в Търговище и съпътстващите го прояви. Това информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР, като обещаха, че предвид обезпечаването на обществения ред и сигурността на гражданите през панаирната седмица полицейското присъствие ще бъде засилено, особено в районите, където има струпване на много хора – жп гарата, автогарата, подстъпите към изложението и централната част на града.

Предвижда се изграждането на три временни контролно-пропускателни пункта към подстъпите за панаирното изложение, в които ще работят съвместно служители на полицията и на общинските предприятия за охрана и пазарите. "Служителите на сектор “Пътна полиция” ще осъществяват активен контрол за спазване изискванията на Закона за движение по пътищата и правилника за неговото прилагане.  Особено внимание при проверките ще бъде отделено на управлението на МПС от водачи, употребили алкохол, или от неправоспособни водачи. Стриктно ще се следи за нарушения, извършвани от водачите на пешеходни пътеки, както и за извършени от пешеходци нарушения на споменатия закон." обявиха органите на реда. 

Два са временните платени паркинги, които ще бъдат изградени на улиците “Богомил” и “Боровец“ в близост до изложението. В районите, където  се очаква събиране на много хора, чрез поставяне на подвижни прегради ще бъде преустановено движението на моторни превозни средства по улиците “Мургаш” и “Капитан Данаджиев” и входната алея откъм ресторант „Борово око“. 

Със струпването на много хора на едно място, което е факт по време на изложението и съпътстващите го прояви, се увеличават предпоставките за извършване на джебчийски кражби, предупредиха от полицията. От там напомниха на жителите на града и техните гости да не оставят чантите си без надзор, да ги затварят плътно и да ги държат в близост до тялото си, а парите и документите е по-добре да носят във вътрешните си джобове. "В  случай на инцидент е необходимо възможно най-бързо да сигнализират на тел. 112, в най-близкото РУ или най-близкия до тях полицейски служител. Водачите, след като паркират автомобилите си, непременно трябва да ги заключват  и да вземат със себе си чантите с пари и документи." посъветваха униформените.

В рамките на панаирната седмица в района на изложението и на откритите атракции ще бъдат изградени два пункта, където ще дежурят полицейски служители. Единият пункт се намира в близост до входа на Художествената галерия и работи с работното време на изложбените зали, а другият е до стадион “Димитър Бурков” откъм дискотеката и работи денонощно. 

С цел гарантиране на сигурността и противопожарната безопасност след приключване на всеки работен ден на изложението представители на полицията, пожарната и организаторите на форума ще проверяват състоянието на търговските щандове и изложбените зали преди тяхното затваряне, обещаха от Областната дирекция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама