Концерт на Славка Калчева предхожда 13-я фолклорен събор в Кермен

16:05, 05 май 17 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Концерт с участието на Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен и народната певица Славка Калчева ще се проведе в Кермен. Проявата е тази вечер от 18 часа, съобщи кметът Живко Жечев.

На 6 май в малкото населено място ще се състои 13-ят фолклорен събор „Кермен 2017”.. Официалното откриване е от 10 часа, поясни Жечев. Той благодари на ръководството на Общината, че помага за популяризиране и запазване на фолклорните традиции. Съборът се провежда на всеки две години.

Над  15 колективи и индивидуални изпълнители за автентичен фолклор и обичаи от Сливенско са подали заявки за участие в него. В програмите си участниците могат да включат музикално-песенни и инструментални изпълнения, обреди, обичаи, разказване на приказки, анекдоти, детски и младежки игри, представяне на традиционни занаяти. В рамките на събора се провеждат два конкурса - за надсвирване за наградата на Досьо Милков и за надиграване за наградата на името на Динко Орсов.

Всички изпълнители получават диплом за участие, а на класиралите се на първо, второ и трето място в различните възрастови групи ще има парични награди.

Участниците в събора ще бъдат оценявани от жури в състав: председател доц. д-р Владимир Демирев от Регионалния исторически музей в Сливен, членове Станка Иванова - хореограф и Иван Стоянов - музикант.

Проявата се организира от Община Сливен, кметството в Кермен и читалище „Пробуда – 1906", и е част от Майските дни на културата „Сливенски огньове".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама