Румен Радев: Европа има нужда от обединение

09:27, 09 май 17 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес най-ясно трябва да осъзнаваме, че Европа има нужда от обединение. Това заяви президентът Румен Радев, предаде БГНЕС.

Държавният глава участва в церемонията по полагането на венци и цветя по повод 72 години от края на Втората световна война пред паметника на Незнайния войн.

Тук съм преди всичко, за да изкажа своята почит към всички загинали в борбата с хитлеро-фашизма. Сред тях са и хиляди българи, нека не го забравяме, каза Радев.

„Изказах и своето дълбоко уважение към малкото останали живи български ветерани от Втората Световна война. Това трябва да се помни“, каза президентът, който преди това се здрависа и поздрави ветераните и техните семейства лично.

„Днес празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата - без тези милиони жертви, днешна Европа нямаше да е същата. Нека не забравяме, че осъждането на нацизма и фашизма в следвоенна Европа е абсолютен консенсус, дори когато Европа е дълбоко разделена от Желязната завеса. Затова на днешната дата нека потвърждаваме този консенсус и нека няма индулгенция за престъпленията на хитлерофашизма под каквато и да е форма на историческа ревизия“, категоричен бе Румен Радев.

Той пожела честит празник на всички българи и апелира – „нека с нашата ежедневна позиция доказваме, че България има достойно място в Европа и нашето бъдеще е в Европа. Поклон пред всички загинали, каза още държавният глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама