Украински деца ще посреща това лято Търговище

13:44, 09 май 17 25 588 Шрифт:
Автор:

Кметът Търговище д-р Дарин Димитров днес проведе срещна с  посланика на Украйна у нас Негово превъзходителство Микола Балтажи.

„Нашите народи са близки. Споделяме общи културни,  езикови, религиозни и европейски ценности. В разговора ни открихме много допирни точки за бъдещо взаимодействие”, съобщи д-р Димитров.

По време на срещата е планирана  и първа обща инициатива. Очаква се през лятото, Община Търговище да посрещне на летен лагер група украински деца.

От своя страна господин Балтажи пое ангажимент да покани представители на търговищкия бизнес на форуми, насочени към създаване на икономически връзки между България и Украйна. Събитията ще се проведат в следващите месеци във Варна и Бургас. 

Посланикът на Украйна в България е на посещение в Търговище във връзка с бизнес форум „Предизвикателства и възможности за развитие на малкия и среден бизнес в България през периода 2017 – 2020 г.“, който се провежда днес в града. На неговото откриване присъства и кметът на община Търговище, който приветства инициативата. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама