Дисциплинарката срещу съдия Елена Тодорова приключи, умуват решението

11:28, 11 май 17 25 627 Шрифт:
Автор:

Последното заседание по дисциплинарното производство срещу съдия Елена Тодорова от Свиленград е проведено вчера от Висшия съдебен съвет /ВСС/. 3-членната комисия е изслушала един магистрат и това е бил окръжният съдия Стратимир Димитров.

В момента се очаква решението на комисията, която трябва да излезе с предложение и да го внесе в Съдийската колегия, която има крайната дума затова дали Елена Тодорова трябва да бъде наказана.  

Производството срещу нея е за забавени дела, за съмнения, че дела са се разпределяли неслучайно, за антидатиране на дела, за неосчетоводени касови ордери и др.

В репортерско разследване преди десетина дни информирахме за проверка, която е била направена, а проверяващите съдии от Окръжен съд Хасково са били Стратимир Димитров и Филип Филипов. При тази инспекция са констатирани доста фрапантни нарушения, за които Topnovini.bg пише повече от половин година. Първото потвърждение за тях дойде от Галя Георгиева, която е в състава на дисциплинарната комисия. За част от нарушенията обаче е минал давностния срок.  

От ВСС отказаха да изнесат официална информация от вчерашното заседание. Оттам ни отговориха, че дисциплинарните производства се гледат закрито и се дава информация само за започването и крайното мнение на комисията. До този момент Елена Тодорова не е направила коментар на ситуацията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама