Части на въоръжената опозиция напускат Хомс в рамките на примирието

11:43, 11 май 17 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Последните групи бойци напускат провинциалния център Хомс, съобщи за агенция САНА губернаторът Талял ал-Барази. Това съобщи ТАСС.

Северното предградие Ел Ваер на града тази сутрин са напуснали 260 членове на въоръжени формирования, които отказаха да се предадат на сирийските войски. Заедно със семействата си и свои роднини (общо 1372 души) те заминаха с автобуси за град Дажарблюс до границата с Турция.

Съгласно споразумението за местно примирие между сирийската армия и въоръжените групировки в периода от 13 март по 10 май от това предградия бяха изведени 5000 въоръжени лица, включително привърженици на терористичната групировка "Джебхат ан Нусра".

Губернаторът добави, че извеждането на въоръжените лица оттам ще приключи към 20 май. По думите му до момента стотици въоръжени опозиционери се възползваха от предоставената от правителството амнистия и приеха да минат през проверка в правоохранителните структури, за да се върнат към мирния живот.

Ал-Барази съобщи, че около 7000 жители, напуснали домовете си заради военните действия, са готови да се върнат в Ел Ваер, след като въоръжените лица го напуснат окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама