II ОУ „Д-р П. Берон”- Шумен отбеляза Деня на Шумен с "Час по родолюбие"

12:26, 11 май 17 25 1032 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Точно в 9.30 започна церемонията по издигане на знамената на Република България и на Община Шумен във II ОУ „Д-р П. Берон”- Шумен.

Снимка:Topnovini.bg

Гости на събитието и съответно лектори в "Часа по родолюбие" бяха: Ася Асенова - нотариус, Иван Капралов - омбудсман на община Шумен, проф. Светлозар Вацов - преподавател в ШУ "Еп. К. Преславски" и носител  на "Бероновата награда", доц. Младен Младенов, Росица Ангелова- преподаватели в ШУ "Еп. К. Преславски", общинските съветници Венцислав Венков, Даниела Русева, Иван Ламбов и представители на бизнеса в града - Захари Захариев и Татяна Маринова.
 

Снимка:Topnovini.bg

Венцислав Венков поздрави учениците, учителите и гостите на тържеството  и припомни с умиление детските години и трепетите си, когато е бил ученик в това училище.

Снимка:Topnovini.bg

Омбудсманът Иван Капралов пожела на всички ученици да се учат неуморно, така че където и да отидат по света да се гордеят, че са българи и шуменци.

Снимка:Topnovini.bg

Учениците и техните учители влязоха под строй в училището, за да проведат "Часа по родолюбие".

Снимка:Topnovini.bg

Специален гост на 3А клас беше Иван Капралов. Той разказа на учениците за пътя, който той е изминал от училището, през университета и завръщането му отново в родния Шумен.

Снимка:Topnovini.bg

Капралов обясни на любопитните третокласници колко голям е нашият град и защо заема особено място на картата на България. Той обясни на децата защо трябва да се гордеят с родния си  град.

Снимка:Topnovini.bg

Като финал на "Часа по родолюбие" омбудсманът сключи "сделка" с децата. Да вървят смело по пътя си, да се учат, да разкриват възможностите си, да гонят мечтите си, да защитават честта на родния град и някой ден да се завърнат отново.

Снимка:Topnovini.bg

Среща на третокласниците след 20 години, обяви Иван Капралов. Порастнали, изучени, професионално ориентирани и горди, че са родени и израснали в Шумен. 

Снимка:Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама