Светила по артроскопия и спортна травматология се събират във Варна

12:38, 11 май 17 25 1250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 200 водещи европейски хирурзи идват във Варна за ХI международна конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология. Тя ще се проведе в курортния комплекс „Слънчев ден“ от днес до 14 май.

Сред чуждестранните участници се открояват имената на д-р Давид Дежур от Франция, проф. Торстен Герке от Германия, д-р Борис Поберай от Словения. Съорганизатори на научното събитие са Медицинският университет във Варна и университетската болница „Света Марина“.

По време на конференцията участниците ще имат пряка връзка с операционните на болницата „Св. Марина“, в които е предвидено да се извършат 6 високоспециализирани интервенции. Основните теми, които ще се обсъждат, са свързани с медицинските новости при реконструктивната колянна хирургия, първично и ревизионно ендопротезиране на колянна става, миниинвазивна и артроскопска раменна хирургия. Операциите, които ще се предават в реално време с видеовръзка, ще бъдат извършени от водещи европейски специалисти в екип с д-р Калин Михов, началник на Отделението по ортопедия и травматология в болницата, и д-р Максим Загоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама