Сестри Стоеви: Целта ни беше медал от Европейското

13:09, 11 май 17 / Спорт 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„За нас това беше много тежко Европейско първенство”, сподели Стефани Стоева на пресконференция по случай доброто представяне на сестри Стоеви на Европейското първенство по бадминтон в Дания през изминалия месец, съобщи БГНЕС.

Българките завоюваха сребърен медал, след като на финала загубиха от представителките на домакините Ритер Юл и Кристин Педерсен с 1:2 гейма. Шампионките от Баку споделиха впечатленията си от надпреварата.

„На осминафинал играхме срещу Германия, но успяхме да се справим в три гейма с тях. На четвъртфиналите играхме срещу датчанки и пак беше много тежък мач”, коментира Стефани.

„Всеки двубой бе труден за нас, защото знаехме, че сме отишли за медал. Това беше нашата цел. Бяхме напрегнати, защото след всеки кръг се доближавахме до отличията и не трябваше да допускаме грешки”.

„Едно от най-тежките първенства. Две години подред губим на четвъртфинал и искахме този път да се борим докрай и да спечелим медал. Надявам се занапред да имаме още по-големи успехи от този”, каза нейната сестра и партньор на игрището Габриела Стоева.

„Първенството беше на много високо ниво. Конкуренцията и борбата за медалите ще става все по-голяма”, заяви доайенът на бадминтона Петя Неделчева. Най-титулуваната българска бадминтонистка зае пето място в Дания.

„Щастливи сме, че като отбор завоювахме сребърен медал, пето и девето място. Това изобщо не е малко за страна като България. При момчетата трябва още да се работи, за да има успехи и при тях”, допълни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама