Експозициите в Регионален исторически музей вече с кю ар кодове

13:49, 11 май 17 / Култура 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионален исторически музей -Шумен посреща Прегледа на музейните анимации с още едно нововъведение.

В централната експозиция на културната институция вече функционира система за бърз достъп, чрез така наречените кю ар кодове. На някои от най-забележителните експонати са поставени стикери, които чрез сканиране със смарт устройства, дават достъп до допълнителна информация и изображения на съответния предмет и обекта на неговото местонамиране.

Кю ар кодовете са разположени във всички експозиционни зали на музея и чрез съвременните технологии и тенденции осигуряват още една възможност за запознаване с богатото културно-историческо минало на региона ни.

Подобен достъп до информация е осигурен и чрез новите сувенирни билети в двата национални историко-археологически резервата „Плиска” и „Мадара”.

Шуменският музей е домакин на Преглед на музейните анимации. Дейностите ще бъдат проследени в два панела – теоретичен и практически, съпровождащи стандартното експониране на артефакти в различните музеи в цялата страна.

Официалното откриване е на 12 май в 13.00 часа в музея, а на 13 май в парковото пространство, в непосредствена близост до музея, ще бъдат показани музейни анимации. В 21.00 часа, на същото място, ще бъде представен фолклорният спектакъл „Не ходи там след залез слънце”, разработен по мотиви от народни вярвания.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама