Литийно шествие премина по улиците на Айтос за Деня на Светите братя Кирил и Методий

14:34, 11 май 17 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Литийно шествие по повод Деня на Светите братя Кирил и Методий тръгна от двора на храм „Св. Димитър“ в Айтос, съобщиха от местната Община. Малко преди това в църквата имаше служба. Шествието бе организирано за поредна година от Църковното настоятелство и НЧ "Васил Левски 1869".

В традиционната проява се включиха читалищни дейци, участници в танцовите състави на Читалището, деца от детските градини и ученици от ІІ-ри и ІІІ-ти клас на СУ "Никола Вапцаров". Към площад "Свобода", литията поведе ставрофорен иконом Ромил Негозов.

 

С "Върви, народе, възродени" шествието пристигна на площада, където празникът беше почетен с фолклорна програма на Детския танцов състав "Звънче" с ръководител Ивелина Костадинова - един истински пролетен спектакъл, който завърши с емоциите на общо детско хоро.

"Сред всички славянски народи българският народ е имал Божията милост да се възползва по най-добрия начин от мисионерската дейност на светите Солунски братя Кирил и Методий, да вкуси богато от благотворните й плодове. Поради тази причина и нашият народ винаги е имал ясно съзнание за това, какво дължи на своите просветители във вярата Христова", каза в словото си за празника на площад "Свобода" отец Ромил.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама