40-годишен ще бъде съден втори път за домашно насилие 

15:52, 11 май 17 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

40-годишен мъж застава пред съда заради неизпълнена заповед за защита срещу домашно насилие, съобщи пресцентърът на Районната прокуратура в Плевен. Обвинителният  акт по бързо производство е срещу Пенко П. за това, че на 30 април 2017г. в гр. Плевен не изпълнил заповед на Районен съд  Плевен от 24 ноември 2016 г. 

Заповедта е издадена по гражданско дело за налагане на мярка за защита срещу домашно насилие, с която е задължен  да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо жената с която живеел на семейни начала и техните деца. Със заповедта му се забранявало за срок от 12 месеца да приближава жилището, което обитават в Плевен.

На 30 април 2017 г. в гр. Плевен обвиняемият употребил значително количество алкохол, изпаднал в състояние на алкохолно опиянение и към 22.00 часа нахлул в жилището на пострадалата. Заплашил я със саморазправа. Отправил обидни думи към нея и действията му били наблюдавани от децата им. След подаден сигнал в полицията, обвиняемият е бил изведен от чуждото жилище.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама