Над 150 хил. турски туристи са посетили Плевен миналата година

16:32, 11 май 17 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 150 хил. турски туристи са посетили Плевен само за миналата година, съобщи в Плевен генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани, който се срещна днес с областния управител Мартин Митев и кмета Георг Спартански. Визитата на турския дипломат в града е  първото му официално посещение след назначаването му на поста на 30 януари тази година. 

„От доста време имах желанието да посетя Плевен. С България сме не само съседни, но и приятелски държави. Вярвам в доброто сътрудничество и на местно ниво и във възможностите за реализиране на общи проекти“, заяви по време на разговора Хюсейин Ергани. Той отбеляза, че турски младежи се обучават и в Медицинския университет на Плевен, факт са и добрите бизнес отношения между двата страни. Хубаво е тези връзки между нас да се развиват, отбеляза гостът и допълни, че Плевен има партньорски отношения с Бурса, както и контакти с Анталия и един от големите квартали на Истанбул. 

От своя страна кметът Георг Спартански и председателят на общинския съвет Мартин Митев благодариха за доброто отношение и оценката за Плевен. Те запознаха госта с програмата за предстоящия празник на града – 15 май. Представени бяха и основните характеристиките на региона, както и възможностите за партньорства в различни сфери. По време на срещата бяха повдигнати и важни въпроси от регионално значение, както и обсъдени възможностите за по-добри контакти между двете страни. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама