Произшествие със самолет разиграха на летище Варна

17:17, 11 май 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гасене на пожар, евакуация, оказване на медицинска помощ на пострадали хора включваше пълномащабно учебно занаятие по плана за аварийно-спасителното осигуряване, което се проведе на летище Варна. Сценарият на тренировката пресъздаде авиационно произшествие с пътнически самолет.

В рамките на учението беше проверена комуникацията между отделните групи, тествана бе автоматичната система за оповестяване и работата на аварийния оперативен център, подобрено бе взаимодействието с външни сили и средства. Освен аварийно-спасителните групи на летището в учението участваха авиокомпанията „Бългериън Еър Чартър“, Летищният център за обслужване на въздушното движение, сектор „Пожарна безопасност и спасяване“, Граничното полицейско управление, РД „Пожарна безопасност и спасяване на населението“, Центърът за спешна медицинска помощ, варненската болница „Света Анна“, БЧК и Единната спасителна система 112.

„Благодаря на всички за активното участие в тренировката и полезната обратна връзка с цел подобряване на действията на аварийно-спасителните групи в бъдеще“, каза на финала на учението Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама