Осъдиха на 13 г. затвор тъст, застрелял зет си в Кабакум

17:39, 11 май 17 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд във Варна наказа с 13 години затвор Румен Иванов, който на 23 август 2015 г. застреля зет си в жилище в местността Кабакум. На децата на убития Никола той трябва да плати по 200 000 лв. кръвнина чрез майка им, която е техен законен представител, а на родителите му – по 150 000 лв. за всеки, ведно със законната лихва и разноските за адвокатски хонорари. Присъдата ще се търпи при първоначален строг режим, като се зачита времето, през което Иванов е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ - от деня след убийството до25 април миналата година.

Пред съда Иванов заяви, че осъзнава вината си, но че не е извършил деянието умишлено. Действията му били в отговор на проявена агресия от страна на зет му, която, според него, била провокация, свързана с бъдещо дело за упражняване на родителските права върху децата от брака му с дъщеря му. Иванов поиска прошка от семейството на зет си и изказа съболезнования за загубата им. „Готов съм да изтърпя наказание за това, което извърших, но не за това, в което съм обвинен“, заяви той в последната си дума пред съда.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок от днес. В края на съдебното заседание бе потвърдена мярката за неотклонение „парична гаранция” на Иванов в размер на 20 000 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама