Кулинарно шоу и атракции в центъра на Русе

18:10, 11 май 17 / Култура 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Tринадесетото туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и съпътстващия го Десети фестивал на туристическите анимации бяха открити днес.

На събитието присъстваха кметът Пламен Стоилов, заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Даниела Шилкова, заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ при Министерството на туризма Албена Методиева, директорът на дирекция „Икономика и управление на собствеността“ Нели Миткова, директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов, който беше и водещ на събитието, граждани и гости на града.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов поздрави всички присъстващи.

„Щастлив съм, че това прекрасно събитие се превръща в един невероятен празник. Вярвам, че през тези три дни, до 13 май, ще имаме възможност да видим богата програма, традиции и занаяти, които ще оставят трайни спомени в нас, съпътствани от полезни разговори и успешни търговски сделки. Пожелавам си Русе да се превърне в още по-притегателна сила за туристите и с всяко следващо изложение да събираме все повече и повече граждани и гости на града. Благодаря на всички, които помогнаха този празник да се осъществи“, сподели кметът Стоилов.

Снимка:Тopnovini.bg

Разнообразната празнична програма включваше изпълнения на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълчев“ град Плевен с художествен ръководител Красимир Кондов, хореограф Мартин Мочков и директор Мариан Туджаров, последвани от ансамбъл „Кукери“ с хореограф Цецко Колев и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“.

Снимка:Тopnovini.bg

В туристическото изложение участие взимат 163 участници и организации, като по този начин „Уикенд туризъм“ се класира на престижното второ място по посещаемост и интерес, след столицата София, изпреварвайки Велико Търново и Варна.

Снимка:Тopnovini.bg

Тазгодишната програма включва нови инициативи, сред които „Фестивал на Дунавската кухня“, който има за цел да възроди и презентира кулинарния туризъм. Това събитие е част от планираните дейности в Програма за развитие на туризма на Община Русе и цели създаване и налагане на кулинарна марка в заведенията за хранене и развлечение на територията на общината и региона.

На площад „Свобода“ се проведе и кулинарно шоу, със специалното участие на Иван Звездев и екипи от местни ресторанти.

Снимка:Тopnovini.bg

Друга интересна инициатива е забавното предизвикателство за всички участници и посетители на изложението – опознавателна игра „На лов за истории – записките на един пътешественик в Русчук“, като чрез загадки, участниците опознаха Дунавския град.

Днешният първи ден от изложението е посветен на фолклора, утрешният на Биг Бенд парад с участници от Русе, Велико Търново и Габрово, а последният – на естрадата, завършващ с концерт на Тони Димитрова.

Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама