Наградиха победителите във фотоконкурса „Лудогорието в Европейския съюз: 10 години по-късно”

18:16, 11 май 17 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На специално тържество днес бяха връчени наградите от фотоконкурса „Лудогорието в Европейския съюз: 10 години по-късно”.  Фотонадпреварата бе организирана от Областния информационен център (ОИЦ) в Разград в партньорство с Центъра за ученическо техническо и научно творчество, клуба на Разградските любители на фотографията и Регионалната библиотека, съобщиха от Центъра. Проявата бе част от кампанията „Заедно за Европа” на информационните центрове в страната за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) , посветена на 10-та годишнина от присъединяването на България към ЕС.

Снимки: ОИЦ - Разград

Организаторите съобщиха, че за участие в конкурса са били подадени 48 фотоколажа от 27 ученици от цялата област. Жури в състав: Радка Минчева, журналист, Петко Антонов, художник и Антон Анастасов, фотограф, след обстойно разглеждане на всички творби, е оценило и класирало по пет фотоколажа от двете възрастови групи.

Победител във възрастова група 5 – 8 клас е шестокласникът от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Езерче за фотоколажа „Община Цар Калоян – преди и сега”. На второ място е класиран Станил Петров, ученик в 8 клас от ПТГ „Шандор Петьофи” - Разград, за фотоколажа „През обектива на баща и син с разлика от 29 години”. Трети е Хасан Ескиджиев,  седмокласник в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Езерче, за фотоколажа  „Лудогорието в Европейския съюз – 10 години по-късно”.

Поощрителни награди са връчени на Ростислав Радев, ученик в 8 клас от ОУ „Никола Икономов” - Разград, за фотоколажа „Преди 2007 г. и днес”, Ерика Хаджиева, 6 клас, от ОУ „Васил Левски” гр. Разград, за фотоколажа „Разградското музейно дело – преди и сега”.

На първо място във възрастовата група 9 – 12 клас е Мелиса Ниязи, 9 клас, от ППМГ „Акад. Н. Обрешков” гр. Разград, за фотоколажа „Пикаещите момченца – преди и сега”. Втори и трети са Вероника Пасева, 9 клас, от ППМГ „Акад. Н. Обрешков” гр. Разград, за фотоколажа „Булевард България – далечното и близко минало, настоящето” и Павел Матеев, 9 клас, на от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”  гр. Разград, за фотоколажа „Личностите, които дават знание, са вечни – учители 1904 г. и 2017 г.

Снимки: ОИЦ - Разград

Поощрителни награди получават Александра Койчева, 11 клас, от СУ „Христо Ботев” гр. Кубрат, за фотоколажа „Фитнес на открито в Кубрат” и Ергин Мехмед, 9 клас, от ПГХТБТ „Мария Кюри” гр. Разград, за фотоколажа „Гимназията – красиви и уютни български училища”.

Снимки: ОИЦ - Разград

Като награда победителят във възрастовата група 9-12 клас получи цифров фотоапарат, а в групата 5-8 клас - таблет. Останалите призьори в двете възрастови групи бяха наградени с материални награди. Всички участвали в конкурса бяха удостоени с грамоти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама