Концесионерът на „Къмпинг Оазис“ не е увредил дюни на плажа

19:26, 11 май 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експертите на Министерството на туризма не са установили нарушение на морски плаж „Къмпинг Оазис“, съобщиха от МТ. Проверката е извършена след подаден сигнал от жители на Лозенец, че багери заравняват дюните.  

Резултатите от инспекцията показват, че фигуриращите в картата неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) съществуват, не са разрушени и концесионерът на плажа не е извършил забранени от Закона за устройството на черноморското крайбрежие (ЗУЧК) действия.

На територията на морската ивица съществуват и зараждащи се подвижни дюни, които не попадат в забранителния списък на ЗУЧК. Проверяващите от Министерството на туризма са констатирали, че те не са разрушени, но има промяна в терена и следи от нараняване на дюните. Към момента не е установен извършител, нито периода, в който е реализирано това действие. Резултатите ще бъдат изпратени до компетентните органи за разследване на случая.

Към настоящия момент концесионерът на морски плаж „Къмпинг Оазис“ обработва и почиства ивицата с допустимите технически средства. Това лято посетителите на плажа ще заплащат по 6 лв. за чадър и шезлонг за разлика от миналата година, когато цената на една плажна принадлежност беше 10 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама