Мексикански майстор-готвач ще готви с традиционни български продукти

08:25, 21 май 17 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненци и гости на града днес ще имат възможност да се насладят на кулинарна демонстрация на открито в рамките на неделния Фермерски пазар пред входа на Фестивалния и конгресен център. Пред тях умения ще покаже шеф Джорди Алтузар от Мексико, който ще приготвя екзотични ястия с подбрани продукти от изложителите на пазара. Началото е от 13 ч., а майстор-готвачът ще покани най-любопитните да готвят заедно с него и неговите студенти от Института по кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт, където той е шеф-инструктор. Шеф Джорди Алтузар е завършил клона на Льо Кордън Блуа, Мексико сити, и има разнообразен опит като готвач, консултант, сладкар в Европа, Северна и Южна Америка.

„По време на обучението се залага на устойчивото готвене, което е съобразено със законите на природата. Студентите се учат да подбират правилно качествени продукти от местни производители, продукти според сезона, запознават се в детайли с отглеждането на култури в органична градина. Не на последно място, програмата включва учебни пътувания - посещения на местни винарни, лов на трюфели, събиране на билки, посещения на тематични пазари за подправки в Истанбул, фермерски пазари и др. Именно затова Институтът по кулинарни изкуства избра да си сътрудничи с Фермерския пазар във Варна, обясниха от ВУМ.

Нови демонстрации ще има и следващия уикенд – 27 – 28 май , когато Фермерският пазар във Варна в партньорство с Добруджанското аграрно и бизнес училище ще организират изложение за биохрани и презентации с фокус върху възможностите за включване на биопродуктите в системата на общественото хранене, в детски градини и училищни столове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама