Невероятно дрифт шоу вдигна адреналина на хиляди на площада в Добрич 

09:03, 21 май 17 25 597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Впечатляващо дрифт шоу, сътворено от десет от най-добрите родни пилоти, донесе много адреналин и емоции на хилядната публика, събрала се на площад „Демокрация”. Зрители имаше дори върху пожарния автомобил. 

Майсторите на волана демонстрираха изключителните си умения, а площадът бе „разтърсен” от мощен рев на двигатели и пушек от гуми. Впечатляващ бе Стефан Стефанов от Добрич - шампион на България и Румъния. 

Зрелищното шоу завърши със светлинно шоу – от каращите едновременно десетина автомобила и фойерверки. 

Дълго след края на шоуто публиката чакаше за автографи и снимки с дрифтърите. 

През деня организаторите на шоуто проведоха игри за деца. През цялото време те апелираха феновете на автомобилите спортове да ги практикуват само на отредени за това места, а не на улицата. Насочваха вниманието на фенове към по-сериозната част от автомобилните състезания – отговорността, безопасността, дисциплината, физическата подготовка и други необходими качества. Организаторите се бяха погрижили да дадат и добър пример с обезопасено по правилата трасе, което макар и за шоу програма изисква присъствието на линейка и пожарна. 
Шоуто, което се провежда за първи път в Добрич, предизвика бурна полемика в социалната мрежа. А, темата бе мястото на дрифта – площад „Демокрация” и дали е удачно автомобили да дрифтират върху плочки. 

 

Според част от потребителите, това ще унищожи настилката там. Дори се появиха снимки, че плочките са изронени след преминаването на колите с висока скорост. Според други, мястото на такова шоу е на полигон или на летището, но не и на пешеходна зона. „И в Монако има цели състезания, но там кола на плочки не стъпва. Всичко започва и свършва върху асфалта. Защото това е настилка, подходяща за подобни натоварвания. Това, което се случва в Добрич, е или некадърно градско управление, което разрушава градската среда или целенасочено такова”, написа потребител. 

Други обаче бяха категорични, че изкъртените плочки са си там от месеци, но такова шоу досега не се е случвало в града. „Нещо различно, нещо ново се случва”, написа потребител. Младежи бяха категорични, че споменът от автомобилния спектакъл ще остане незабравим. „Радвайте се за децата си, за внуците си, че се организира нещо такова, защото това доказва, че се работи в този град, работи се за младите, за нас, да ни задържат тук”, написа 18-годишен младеж. „Всичко се прави за Добрич, а в Добрич няма писта, на която да се проведе. Ако беше на асфалт, щяхте да ревете че пътя е затворен”, посочи друг. 
Според свидетели, веднага след шоуто площадът е бил почистен. Дали има повредени плочки в резултат на дрифтирането ще очакваме отговор от Общината. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама