Добрин Добрев е новият общински председател на БСП в Разград

15:38, 21 май 17 / Политика 25 2612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 На общинска конференция, проведена вчера, местната организация на БСП в Разград избра нов председател на общинската организация. Това е 31-годишният Добрин Добрев. Изборът се е наложил, тъй като досегашният лидер на общинската организация Денчо Бояджиев е избран за депутат на последните парламентарни избори и според Устава на БСП не може да съвместява двете функции, съобщиха днес на пресконференция Бояджиев и Добрев.

При проведеното тайно гласуване Добрин Добрев е получил 52 гласа от присъстващите 100 делегати. Общо шест са били кандидатурите, като трима са си направили отвод. 

 Добрин Добрев работи като юрист-консулт в община Попово. Той е областен лидер на Младежкото обединение в БСП и досегашен зам. председател на Общинската организация на БСП в Разград.

Новият лидер на общинската организация на БСП – Разград благодари на партийната организация за гласуваното му доверие за този отговорен пост. Като основни приоритети в бъдещата си работа Добрев посочи преглед на структурите и анализ на състоянието на партийните структури, както и обновлението и привличането на нови членове в партийната организация. Той подчерта, че целта на социалистите на следващите местни избори ще е да бъдат първа политическа сила в община Разград и възвръщане на управлението на общината. „Имаме самочувствието и основанието да считаме, че досегашното управление на общината от кмет-социалист е допринасяло съществено за развитието на общината, като в последните две години наблюдаваме застой”, коментира Добрев. Той допълни, че визията като позиция и политики на партийната организация ще се осъществява чрез общинските съветници. "Като основна политическа сила ние ще продължаваме да бъдем коректив на управлението на общинската управа", посочи и народният представител Денчо Бояджиев. Той заяви още, че лидерът на БСП Корнелия Нинова тръгва на обиколка в страната, като Разград ще е сред първите градове, където ръководството на социалистите ще проведе среща със симпатизанти, представители на местния бизнес и с граждани.

Бояджиев каза още, че ще има приемен ден за граждани всеки понеделник в къщата на БСП от 10 до 12 часа. Освен това всеки ден хората ще могат да поставят проблемите си и да се записват за приемната в адвокатската му кантора. Веднъж месечно народният представител ще организира и изнесени приемни в останалите общини в областта, като графиците ще бъдат обявени предварително.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама