Откриват Център за борба с екстремистката идеология в Рияд

16:20, 21 май 17 / Свят 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Глобален център за борба с екстремистката идеология (The Global Center for Combating Extremist Ideology, GCCEI) ще бъде открит в Рияд, съобщи местният вестник "Ал-Шарк ал Аусат", предаде БГНЕС.

Според изданието, на ниво държавни глави и правителствени ръководители, участващи в срещата на върха на арабските и ислямски страни с американския президент Доналд Тръмп, е одобрени предложението за избор на саудитската столица като седалище на центъра.

Основната цел на новата организация е да се противодейства на разпространението на екстремистки тенденции в идеологическата сфера, както и да допринесе за укрепване на основите на традиционния умерен ислям в света. Създаването на този център е било договорено по време на срещата на краля на Саудитска Арабия Салман и Доналд Тръмп, който е на посещение в Рияд. Откриването на центъра ще бъде официално обявено в края на срещата на върха.

Тръмп пристигна вчера в кралството, а днес участва в заседание на Съвета за сътрудничество на арабските държави от Залива (ССЗ), който включва Саудитска Арабия, Катар, Оман, Бахрейн, Катар, ОАЕ, Кувейт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама