ПУ „П. Хилендарски“ ориентира специалностите си към очакванията на работодателите

16:28, 21 май 17 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уменията и компетентностите, придобити в програмите на ФМИ, са ориентирани към очакванията и изискванията на работодателите в сектора, обясни деканът проф. д-р Антон Илиев. Преподавателите в магистърските програми имат непосредствен опит с IT бизнеса, а много от тях са ръководители или специалисти в софтуерни фирми. Завършилите ФМИ на ПУ намират професионална реализация на силно атрактивни  работни места, свързани със съвременните информационни технологии, коментира проф. Илиев и припомня, че възпитаниците на факултета са носители на престижни национални и международни награди.

Очакваме интересът на бъдещите студенти да привлекат и най-новите бакалавърски програми „Софтуерно инженерство“ и „Математика, информатика и информационни технологии“, каза проф. Илиев. Първата от двете специалности, наред с вече познатите и утвърдени бакалавърски програми „Софтуерни технологии и дизайн“ и „Информатика“ ще привлекат бъдещите IT експерти.

Ориентираните към бизнес най-вероятно ще изберат специалност „Бизнес информационни технологии“, а бъдещите преподаватели и ръководители в училищата ще се спрат на „Математика“, „Информатика и информационни технологии“ или „Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт“.  Желаещите да усвоят висшата математика и да я прилагат в различни области на науката и бизнеса, разполагат с три възможности за избор: „Математика“, „Приложна математика“ или „Бизнес математика“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама