Реал за 33-и път триумфира в Ла Лига

23:04, 21 май 17 / Спорт 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Реал Мадрид за 33-и път в своята история триумфира с титлата в испанското първенство, предаде БГНЕС. Грандът от столицата победи Малага с 2:0 в заключителния 38-и кръг и съхрани преднината си от три точки пред Барселона, който се наложи над Ейбар с 4:2 на "Камп Ноу".

В Малага мадридчани стигнаха до успеха с голове на Кристиано Роналдо във втората минута и Карим Бензема в 55-ата. За Реал това е първа победа във вътрешното първенство от сезон 2011/12. С точния удар на Роналдо Реал записа друго историческо постижение - за първи път отборът финишира с отбелязан гол във всички срещи на отбора в първенството, а "белият балет" също така бележи в 64 мача подред във всички турнири, продължавайки собствената си рекордна серия по този показател за клубовете от петте водещи лиги в Европа. Реал за последно не отбеляза гол в полуфинала на Шампионската лига на 26 април миналата година.

На "Камп Ноу" след час игра Барса отстъпваше с 0:2, но съумя да направи пълен обрат и да финишира със стил в Ла Лига. Лионел Меси реализира два гола и пропусна една дузпа, веднъж бе точен Луис Суарес, а Давид Юнка си вкара автогол. Каталунците остават с 24 титли в Примера дивисион.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама