Феите на буквите и приказките гостуваха в русенската детска градина „Слънце“

14:06, 23 май 17 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В навечерието на 24 май във Втора „А“ група на детска градина „Слънце“ 1 гостуваха феите на буквите и приказките. Информация за инициативата съобщават от Община Русе. 

В предпразничната атмосфера те са прочели на децата три приказки и са им подарили книжки и букви за оцветяване, съответстващи на първите звукове от имената им. Учителките на групата Татяна Томова и Радостина Николова заедно с децата са били подготвили изненада за феите – стихчета и песни, посветени на буквите и светите братя Кирил и Методий.

Това е само малка част от празненствата в детската градина, посветени на Празника на буквите през настоящата седмица, коментират от учебното заведение. В трета група на филиал „Бисер“ гостува писателката Надежда Радева, която съвместно с председателя на Народно читалище „Христо Ботев“ -  Вяра Косева са подарили вълшебна къщичка за книжки. Н. Радева е прочела приказки на децата от най-новата книгата „Приключенията на Прасчо“ с невероятните илюстрации на художника Огнян Балканджиев. 

Бъдещите първокласници от двете четвърти подготвителни групи на детската градина са представили пред родителите си в празнична атмосфера това, което са научили през четирите години пребиваване в детската градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама