Над 100-годишна икона ще води шествието в Добрич

07:00, 24 май 17 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Програмата за отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Добрич ще започне с тържества в училищата в града. 
В храм „Свети Георги” от 9 часа ще започне Благодарствен молебен. След това официални лица, ученици и учители ще поднесат цветя на паметника на Св. св. Кирил и Методий. 

Празничното шествие ще тръгне в 10 ч. от паметника на Светите братя. То ще бъде водено от над 100-годишна икона на Св. Св. Кирил и Методий.

От 11,30 часа на площад „Свобода“ ще започне празничен концерт на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов и Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“, Детска танцова студия „Добрич“ и Клуб за фолклорни танци „Пъстър хоровод“ при Младежки център – Добрич с главен художествен ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев. 
В 16 ч. в Градския парк „Св. Георги” ще започне празничен концерт на Духов оркестър – Добрич  с диригент Стоян Монов, от 17 ч. е акустичният концерт на BLOODRUSH. В 18.00 ч. на площад „Свобода“ празничен концерт ще изнесат ученици на СУ „Свети Климент Охридски“. 
Общият брой учениците в община Добрич за тази година е 9410. Отличниците са 3432, а броят на абитуриентите е 748, съобщи заместник-кметът д-р Емилия Баева. 
През тази година в област Добрич функционират 59 училища, в които учат 15 123 ученици. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама