Балони с българските букви политат над Варна днес

07:50, 24 май 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 60 блока с ученици, студенти, учители, представители на културни институции и творчески сдружения ще участват в празничното шествие за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост във Варна. Програмата започва в 9,20 ч. с благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Успение Богородично“.

Точно в 10 ч. на площад „Св. св. Кирил и Методий“ под звуците на националния химн ще бъде издигнат българският флаг, след което ще бъде изпълнена фолклорна композиция с участието на ученици от СУ „Елин Пелин“ и Средното училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“.

Във въздуха ще полетят големи балони с хелий с буквите от азбуката и Варна 2017. След това, под звуците на химна „Върви, народе възродени“, тръгва празничното шествие, което традиционно се повежда от най-старото училище в града - ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Блокът ще бъде следван от носителите на Награда „Варна“ за тази година.

Шествието ще продължи с детски градини, центровете за подкрепа за личностно развитие ОДК, НАОП "Н. Коперник", Логопедичния център и Средношколското общежитие "Михаил Колони", блокове от всички 58 общински, държавни и частни училища, 6-те варненски висши училища; блок на културните институции и туристически дружества. Всички участници ще преминат по бул. „Мария Луиза“ и бул. „Сливница“. Шествието ще завърши пред входа на Морската градина, където от 11 ч. започва концерт под мотото „Да поиграем на празника” на фолклорен ансамбъл „Варна“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама